DIY – Armband av rörpärlor

Efter att ha fått några förfrågningar om hur jag gör mina armband av rörpärlor, tänkte jag visa er hur det går till. 

För att underlätta hela förklaringen har jag valt att låna bilderna från sidan där jag hittade instruktionerna.

1. Först trär jag upp ett jämnt antal pärlor (japp, det måste vara ett jämnt antal, har provat med udda och det funkar inte!) på en elastisk tråd. Därefter trär jag på en ny pärla och trär igenom tråden som i bilden nedan. På detta vis fortsätter jag sedan att bygga upp mitt armband.

2. När armbandet har uppnått den längd jag vill ha avslutar jag med att dra den elastiska tråden som i bilden här nedan och knyter sedan helt sonika ihop de båda trådändarna. Nu är armbandet färdigt!

Då jag har gjort armband med lite komplicerad mönster har jag använt mig av bilden nedan. Jag brukar helt enkelt bara skriva ut några ex av bilden och sedan rita i det mönster jag vill ha. Siffrorna ute i vänstra kanten hjälper hjärnan att hålla koll på i vilken ordning de olika färgerna ska komma. Varsågod å kopiera!Just den här bilden har jag gjort för mina breda armband, men man kan ju som sagt även göra det smalare.

Pärlorna går att köpa på bland annat BR och Panduro. Så vad väntar ni på, sätt igång och pärla!

 

 

 

3 reaktion på “DIY – Armband av rörpärlor

  1. Hej sökte efter mönster på armband av pärlor när jag hittade din sida. Jättefina armband och enkel beskrivning. Ska ha till barnen på skolan där jag jobbar och då får det ju inte vara för svårt. Däremot när jag gör till mig själv så gör jag antingen med jämnt antal eller udda antal pärlor lite knepigare bara att trä med udda antal.
    Kram: Therese från Eskilstuna

    • Tack så mycket! Okej, nu måste jag verkligen försöka mig på ett armband med udda antal för och se om jag kanske kan få till det! Tack för din kommentar! Kram

Kommentera