Istanbul del 2 – Galatatornet, Pera Palace och Starbucks

Hej alla påskharar och kycklingar!

Det har varit helt knäpptyst här på bloggen ett tag nu. Är på resande fot och befinner mig just nu hos min familj på västkusten! Har försökt att arbeta med skolsaker och däremellan har jag bara käkat påskgodis, spelat Skippo och umgåtts med familjen. Därav tystnaden.

MEN! Idag är det min födelsedag! Idag fyller jag (moment) 22! Så det tänkte jag först fira med ett litet blogginlägg om Istanbul. Sen blir det fortsatt mys med Budapesttårta á la Dan! Mums! Jag uppdaterar mer senare, antingen ikväll eller så imorrn. Men nu: mer bilder!


Vy från Galatatornet.


 Här sitter vi på Konak Cafes takterrass strax nedanför Galatornet. Rekomenderas!

Därefter styrde vi kosan mot det kända lyxhotellet Pera Palace. Där har kändisar som Agatha Christie och Greta Garbo bott. Sedan jag och Dan har blivit lätt beroende av Poirot kände vi att detta besök var ett måste. Dock har jag aldrig känt mig så malplacerad någon gång, så det blev inte så mycket bilder…


I denna bars hotellgästerna från Orientexpressens slutstation till hotellet. Inte särskilt ergonomiskt!


Turkiets första hiss! Installerades tre år efter den i Eiffeltornet.


Bakelser i långa banor! 


En stund senare stod vi och tittade tvärs över Bosporen och Asien.


En man som håller på med en massa ballonger i vattnet. Vad tror ni han gör?


Kvällen avslutades på Starbucks. Sedan detta är den enda kaffekedjan som Sverige inte riktigt har så kände vi att ett besök var tvunget. Och till vår förtjusning var det precis som på vilket Espresso House som helst!

Ha en fin dag på er allihopa! Nu ska jag fortsätta att götta mig på min speciella dag!

 

Kommentera